Kategorier
Säkerhet

Säkerhetsdörrar – välj rätt leverantör 

Att köpa säkerhetsdörrar handlar om en ganska tung investering. Priset per dörr kan ligga mellan 15-25.000 kronor och om det handlar om att man gör en gemensam investering som BRF så kan det handla om mycket pengar. Även för exempelvis en villaägare så blir priset för en säkerhetsdörr något som bör skapa viss eftertanke. Inte gällande att köpa en säkerhetsdörr – men däremot varifrån man köper. 

Tyvärr finns det tydliga variationer mellan kvaliteten bland säkerhetsdörrar och tyvärr finns det också en massa oseriösa återförsäljare och leverantörer som kan lura sina kunder. Ser man till säkerhetsdörrar så finns nämligen inte bara en variant. 

Rätt leverantör kan skräddarsy en lösning

Det finns en massa olika klassificeringar och olika standarder som ska uppnås och visa hur pass motståndskraftig en dörr är i olika situationer. Detta innebär att man också kan se att en del säkerhetsdörrar erbjuder ett betydligt sämre skydd än andra. 

Det är i sak inget problem – problemet är att vissa återförsäljare inte informerar om detta. Man kan alltså som kund betala ganska dyrt för en säkerhetsdörr som inte alls når de krav och förväntningar man har. 

Därför är det också viktigt att välja rätt leverantör och genom detta bli guidad till ett bra val – helt baserat på vilka behov man har, hur budgeten ser ut och kring vilka personliga preferenser vad gäller färg och struktur man har.

Kolla alltid referenser

 Erfarenhet är en faktor som spelar en avgörande roll i valet av leverantör. Hur länge har man varit verksam i branschen? En annan faktor som spelar roll är referenser. Vårt råd är att du alltid dels läser omdömen på nätet, men dels också ser till att få nummer att ringa. Hur nöjda kunder har man? Ett samtal kan ge dig exakt den trygghet du behöver inför köpet av säkerhetsdörrar.