Kategorier
Fastighetsboxar

Fastighetsboxar – en bra investering för BRF:er

Hur upplevs entrén till er fastighet – och hur påverkar det intrycket egentligen grannsämjan? En sak står klar: desto vackrare och mer inbjudande en entré är, desto mer kommer man att anstränga sig för att hålla rent och snyggt. Fastighetsboxar är ett riktigt bra alternativ för att skapa ett mer inbjudande trapphus och genom detta också skapa lite bättre grannsämja. 

Det första intrycket blir bättre och med detta kommer också en värdeökning på köpet. Ska en boende i er BRF sälja sin bostad så kan fastighetsboxar bidra till ett högre slutpris: man köper ett totalt intryck och inte enbart den enskilda bostaden. Det är några av fördelarna med fastighetsboxar, men långt ifrån de enda. Det finns många fler och några av dessa ser ut som följer: 

  • En enklare vardag. Vi får en mindre mängd post idag, men betydligt fler paket och detta som en följd av en ökad E-handel. Är du trött på att springa med olika avier och besöka en massa olika ombud för att hämta dina paket så kommer fastighetsboxar att göra en stor skillnad. Detta då de rymmer fler paket och där endast de absolut största kräver att du besöker ett postombud. Vardagen blir enklare. 
  • Större säkerhet vid brand. Man kombinerar ofta fastighetsboxar med en annan investering i form av säkerhetsdörrar. De senare saknar en svag punkt i form av brevinkast och vid en eventuell brand så kommer detta att vara en skillnad mellan liv och död. Rök och eld stängs effektivt ute och evakuering kan lyckas. 
  • Större säkerhet vid inbrott. Brevinkastet är en svag punkt även för inbrott då en tjuv enkelt kan låsa upp en dörr den vägen. Den möjligheten försvinner. Ser man till fastighetsboxar så tillverkas dessa i ett robust material som ingen kan forcera utan nyckel. Din post och dina paket är i säkert förvar. 
  • Går att koppla mot andra system. Man kan enkelt koppla fastighetsboxar mot exempelvis kodlås och blippar. Har ni sådana system i dagsläget så kan man implementera dem i boxarna. Inga nycklar!