Kategorier
Juridik

Hur du hittar dolda fel i hus

Du köper ditt drömhus, men är huset verkligen så underbart som du tror? Det kan vara omöjligt att veta vad som döljer sig bakom fasaden. Var därför noga med att försäkra dig mot dolda fel.

Vem kan du anlita för att hitta dolda fel i hus? Och går det ens att göra? Svaret är nej. Det är omöjligt att ta reda på exakt hur huset mår utan att riva huset bit för bit. Men du kan få många svar på det du inte kan se genom att göra en vanlig husbesiktning. Då kan du få veta om det finns mögel eller fuktskador och om det finns några andra risker som skapat skador eller som är på väg att göra det. Men om du vill komma åt allt som inte går att ta reda på så är det klokt att du har en ordentlig försäkring som täcker dessa skador.

Försäkra dig mot dolda fel i huset

Den som säljer ett hus kan vara precis lika omedveten om dolda fel som den som köper det. Kanske har en tidigare ägare gjort något som ännu inte visat sig under säljarens ägarskap. Eller så kan det vara något fel som skett under säljarens ägande, men som ägaren ändå inte har vetskap om. Därför kan du som säljare försäkra dig mot att få en dyr faktura någon gång framöver. Och som köpare kan du göra samma sak. Det skapar en trygghet för er båda i ert fortsatta ägande och era kommande liv.