Kategorier
Juridik

Is i magen vid avtalsskrivning

Skriv inte på ett hyresavtal som verkar orimligt innan du har låtit din advokat se över det. Fastighetsjuridik är klurigt, och det krävs ofta juridisk rådgivning för att inte råka illa ut.

Det är inte alltid lätt att veta vad som är rimligt att behöva betala i hyra. För dig som kanske driver eget företag och behöver lokaler att hyra kan just hyran vara helt avgörande för om verksamheten ska kunna bedrivas eller inte. Samtidigt är du kanske beroende av lokalerna för att hålla igång företaget. Då ser ibland hyresvärdar sin chans och erbjuder hyror långt över rimligt pris för den lokal du ämnar att hyra. Det är lätt att tro att du måste ta erbjudandet ändå, för om du inte gör det står någon annan redo att ta lokalen istället. Det är som ett riktigt elakt ultimatum. Men ha is i magen. Skriv inte på någonting innan du har låtit din fastighetsjurist ta en titt på hyreskontraktet.

Ducka dåliga avtal

För den som inte har koll på fastighetsrätt krävs det kanske inte mycket för att bli lurad på ett hyresbelopp du egentligen inte har skäl att betala. När ni förhandlar om hyran måste hänsyn tas till sådant som driftkostnader och vad andra lokaler i samma område kostar att hyra. Det kan vara många bollar att hålla i luften som privatperson, men om du får hjälp av en fastighetsjurist kan det faktiskt leda till att du får ett bra mycket bättre avtal i slutändan. Eller åtminstone duckar ett väldigt dåligt. Läs mer om fastighetsjurister på denna sida: fastighetsjuriststockholm.se