Kategorier
Städ

Välj rätt städfirma för din hemstädning

Urvalet av verksamma städföretag i Stockholm är enormt och detta har inte minst visat sig sedan det blev möjligt för privatpersoner att dra av hushållsnära tjänster på sin deklaration, betala priset för exempelvis hemstädning och därefter få tillbaka halva summan på sin skatt. Sedan rut-avdraget infördes 2007 så har helt enkelt behovet ökat bland privatpersoner och detta har således gjort att fler städföretag startat och erbjuder sina tjänster inom de områden som omfattas av denna skatetsubvention. På gott och ont.

Att det finns många verksamma städföretag i Stockholm kan man först och främst dra nytta av rent ekonomiskt och även utan rut-avdraget komma att få till stånd ett väldigt förmånligt pris. Kort sagt; genom att kontakta så många företag man orkar, ta in offerter från dessa så kan man därefter jämföra och välja den som bäst passar sin egen budget. Där har man den klara fördelen av att som privatperson söka efter professionell hjälp med sin hemstädning i Stockholm – man kan på egen hand påverka priset genom att utnyttja konkurrensen och marknaden.

Nackdelarna ska dock även de tas i beakttning och här handlar det främst om en sak: att det sker en städning i sitt eget hem. Menas med detta – kvaliteten mellan de städföretag som finns i Stockholm varierar väldigt kraftigt och då det kommer just till hemstädning så bör man ta denna fråga på största allvar. Kort och gott – man måste ställa sig frågan om vem som städer i hemmet och om man verkligen kan lita på denna person. Som bekant så gör ofta tillfället tjuven och man kan helt enkelt inte lita på alla människor. Att släppa in en främmande människa i sitt eget hem, i sin personliga sfär är – oavsett stöldrisken – en väldigt känslig fråga.

Hur löser man då detta, om man vill ha hemstädning utförd av en professionell städfirma så måste trots allt en annan person än en själv göra jobbet? Jo, man lär känna personen som ska städa.

Personlig kontakt ger trygghet

Många städföretag i Stockholm har nämligen tagit fasta på den oro som finns hos privatpersoner då det kommer till hemstädning. Det här har man löst genom att kunden först får lära känna företaget, träffa de anställda och därefter på tu man hand träffa den som kommer att städa huset eller lägenheten i fråga. Just det – vi sa den personen. För den vidare utvecklingen som många städfirmor erbjuder numera är att en och samma person kommer vid samtliga tillfällen. Det här ger en trygghet som verkligen underlättar ett beslut.

Det vill säga; först träffas kunden och den som ska städa, man går igenom huset, man visar vart extra fokus ska läggas och man pekar ut exakt vad man vill ha hjälp med. Därefter kommer man överens om vilka tidpunkter som gäller och man kan därigenom få till stånd ett effektivare jobb där man slipper oroa sig.

Gällande städaren i fråga så är den här lösningen också att föredra. Naturligtvis genomför man ett bättre, effektivare jobb om man vet var man är, om man vet vad som ska göras och vad som förväntas av en. Hemstädning ska, helt enkelt, ske tryggt och effektivt ur både kund och städares perspektiv. Denna lösning är verkligen att föredra. Vidare då – finns det något mer som man som kund ska ha i åtanke då det kommer till val av städfirma i Stockholm? Ja, vi kan här peka på en sak. Det är du som bestämmer.

Hemstädning sker på dina villkor

Vi kan här ponera att du är intresserad av att använda dig av hemstädning i Stockholm och att du är intresserad av vad som kan komma att ingå i en sådan och hur mycket du ska betala för detta.Det man kan säga här är att de flesta tjänster brukar ingår – dammsugning, torkning av golv, rengöring av toalett, kök och dammtorkning av hyllor; allt som man brukar göra då man själv städar. Detta brukar utgöra själva ryggraden och basen i en hemstädning oavsett vilket företag man väljer.

Här kan man dock på egen hand lägga upp schemat om vilka tidpunkter som denna ska äga rum, hur ofta den ska ske och om det vid något tillfälle ska läggas till någon tjänst – exempelvis fönsterputs (som man då får betala lite extra för). Flexibilitet är nyckelordet och det som du ska använda dig av gällande din hemstädning. Företagen som erbjuder dig sina tjänster vet att det i slutändan är du som bestämmer och de flesta av dem rättar sig också efter detta.

Det handlar inte om att du utnyttjar och drar nytta av att sitta på en bättre hand – det handlar om det ska utföras ett jobb i ditt eget hem och det handlar därför om att du ska känna dig trygg med vad som försigår.

Finns det något annat att ha i åtanke?

Förtroende, trygghet och flexibilitet är tre saker som vi sa är viktiga då det kommer till val av städfirma för sin hemstädning i Stockholm och om vi ska nämna en sista, avgörande punkt så ser den ut så här:

  • Referenser. Många städföretag lovar guld och gröna skogar, kan säga sig klara allt du ber om och garanterar högkvalitativa jobb. De har ofta en hemsida full av tjänster och lovord och det är lätt att bli förblindad av ord om låga priser, extratjänster och personlig service. I slutändan så handlar dock allt om nöjda kunder. Det vill säga – hur upplever kunderna företaget egentligen? För dig gäller det således om att be om nummer till tidigare och befintliga kunder, ringa dessa och höra dig för om hur de upplever/har upplevt servicen från företaget i fråga. Kort sagt här – en nöjd kund återkommer och är villiga att rekommendera ett företag till andra. Finns det inga nummer att ringa? Avstå från att anlita det företaget, det finns – som sagt – andra städfirmor i Stockholm som kan städa ditt hem.