Kategorier
Bostad

Träaltan i Örebro utförs bäst av kunnig snickare

När man vill ha något byggt hemma i Örebro så gäller det att hitta en snickare som är med på noterna och kan konkretisera ens tankar i ritningsformat.

Linus och hans fru hade bestämt sig för att sluta åka utomlands på charterresor. Det kändes inte längre politiskt korrekt med alla dessa klimatpåverkande flygresor. Kanske skulle de prova på att tågluffa istället. Men först ville de se till att deras utemiljö hemma i Örebro var trevlig att spendera ledig tid i.

De hade diskuterat olika sätt att investera i trädgården och hade slutligen landat i att de ville ha en riktigt stor träaltan som omgav en pool och som hade utrymme för en härlig sittgrupp med stora växter i kruka runt omkring. En utomhusdusch skulle där också vara, och flera olika punktbelysningar så att de kunde vistas där även när augustimörkret började komma om kvällarna.

Diskussioner med snickaren

Linus kontaktade en snickare i Örebro för att diskutera deras planer. Denne var genast med på noterna. Han och hans kollegor hade gjort liknande projekt förut och han visade foton på några stycken. Utifrån dem kunde de diskutera planerna lite mer detaljerat. Dessutom gick de förstås ut i trädgården för att mäta upp det tillgängliga utrymmet.

Efter ett par veckor skickade snickaren ett första förslag på övergripande ritningar, tillsammans med en offert. Linus och hans fru begrundade alltihop noga. De var imponerade över hur väl snickaren hade uppfattat deras önskemål. Det här skulle bli bra. Tågluffen fick vänta.